Menu   Email


Nyheter

Vallhunden Buzy observerarHär kommer det emellanåt lite nyheter om vad som händer på gården.
De allra färskaste nyheterna hittar du på vår Facbook-sida om du till exempel vill veta vilka marknader vi kommer att finas på.

 

Mathantverkssafarit rullar på. VI har haft ca. 7-800 fantasktiska gäster! Ni är varmt välkomna åter nästa år!

Nu är lamningen avslutad! Det känns som att vi har fått sommarlov.
I år kör vi också "Mathantverkssafari" i maj och september. Det är första gången på många år som vi deltar.
Nu kan man även köpa vårt egna hembakade tunnbröd! Vi har flera sorter, både mjukt och hårt bröd.
Vår nya anställde, Doug, börjar nu bli vuxen och arbetar med de andra killarna i stort sett varje dag.
Vi har också utökat maskinparken i charkuteriet med en ny snabback. Denna underlättar och snabbar upp tillverkningen av vår lammchark. Planer finns på att börja tillverka torkade korvar, men för närvarande har vi inget mognadsrum. Vi får se om vi hinner komma till skott med det under 2021.


Doug är nu godkänd vallhund!
Doug har varit på grundträning hos vår uppfödare Shania på Finn-Vallens kennel i Sandviken
Shania överraskade oss rejält när det helt oväntat kom ett mess som meddelade att Doug nu klarat vallhundsprovet! Och detta på endast 6 veckors träning! Fantastiskt!
Hunden måste vara 1 år för att få genomföra testet. Doug var 1 år och ett par dagar! I förbifarten hade dom också startat en IK1-tävling med gott resultat! Bara sådär!
Vilken fantastisk tränare! Och vilken fantastisk hund!

Liten har blivit stor!
Doug VP

I april 2018 fick tyvärr vår Border Collie Zeb lämna oss i den aktningsvärda åldern av 14 år. Mycket saknad, men aldrig glömd.
Vi har nu en ny liten buse vid namn Doug på gården. Han är 7 månader och visar gott gry. Han är dessutom en mycket mjuk, go´, ocg trevlig familjehund. Han kommer också från Finn-Vallens kennel i Sandviken. Vi har varit mycket nöjda med alla våra hundar som kommer från Shania och Maggan, så varför ändra ett vinnande koncept?
Vidare har vår vän Stefan Sales (Sales Livsmedelsmaskiner) försett oss med en ny kammarvac då den gamla inte räckte till längre.

Ingrid har tagit fram en hel del nya produkter i form av gelé och marmelad. Hennes fantastiska tekakor och havrekex är även dessa mycket uppskattade. Hon bakar dessa på vasslen från sina populära äggostar.
Tillverkning av vattenkefir är påbörjad och vi kommer inom kort att kunna erbjuda egen tiullverkad äkta norrländsk långfil!

Vi har också rönt stor framgång med vår legorökning av kött med många återkommande kunder! Kom gärna upp med några bitar och testa oss! Planer finns att även tillverka korvar på lego, men där har vi inte kommit till skott ännu då tiden för närvarande inte finns.

Nu är våren och sommaren på ingång och med detta grillsäsongen. Låt oss hoppas att det inte blir så torrt i år att grillsäsongen bokstavligt talat torkar bort! Vi kommer som vanligt att ha lamm och diverse korvar att erbjuda till grillen.

REKO-ringarna rullar på, och våra produkter finns för närvarande att beställa i Borås, Floda, Partille och Alingsås.

Avslutningsvis önskar vi alla en trevlig vår och sommar, och vi ses väl på något evenemang vi deltager i, eller varför inte ta en tur till vår butik?

Följ oss på Facebook för aktuell information!

Duog

******

Vårt lammkött är nu Certifierat Mathantverk! Certifieringsorgan är Eldrimner - Nationellt resurscentrum för Mathantverk. Vi hoppas nu att få våra lammkorvar certifierade också. Läs mer om Eldrimner

******

Gör ett besök på Torbjörn Palmbergs blogg! Torbjörn är en av våra matintresserade kunder, som dessutom är utbildad sommelier.
På bloggen finns också ett reportage från Backagården!

******

Vi är nu med i ett antal REKO-ringar. Läs mer på vår första sida!

******

Det kom ett mail..
Alltid roligt med feedback, speciellt från nöjda kunder!

Hej!

Vill bara å våra gästers och våra egna vägnar tacka för det goda lammet, kryddorna och såserna!
Bananketchupen tog slut... ;)

Vi lär återkomma!
Med vänlig hälsning

******

Nu är alla tackor och lamm ute på sommarbete. I år kommer dom i första hand beta runt vår egen gård. Några kommer kanske att få åka på sommarkollo uppe på Bitterna Lamm . :)

******

Vår nya medlem i familjen, Royal Chap, tyckte det var läge att parkera i fågelbadet
när husse Fotografen kom ångandes med kameran!

Vår nya BC Chap