Menu   Email


Grönpepparsås

Familjen utanför hönshuset

Här har vi samlat några recept på vårt lammkött. En del är egna kompositioner, andra har vi lånat från vänner och bekanta, eller hittat någon annanstans.
















Detta är en variant på ett recept jag fått av vännen Peter Magaliff.

INGREDIENSER

2 msk. finhackad lök
2 msk. grönpeppar
3 dl. vispgrädde
lamm- eller kalvfond.
(Buljongtärning)
(Mjölk)
smör
Salt
Svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

Finhacka löken och krossa grönppeppar i en mortel.
Lägg smör, lök och grönpeppar i en såskastrull och låt alltsammans gå på svag-medelvärme till löken har blivit mjuk.

Häll på fonden och grädden och låt det sjuda upp.Låt det hela reducera ned till lämplig konsistens. Blir det för tjockt, späd med mjölk.
Om du använder buljongtärning kan du lägga i den som den är när du häller på grädden!

Glöm inte att röra om så att det inte bränner.

Smaka av med salt och ett par drag med pepparkvarnen.

SERVERA
Serveras till stekt eller grillat lamm tillsammans med rotsaker eller potatis.