Menu   Email


Lammgryta av framdelskött

Familjen utanför hönshuset

Här har vi samlat några recept på vårt lammkött. En del är egna kompositioner, andra har vi lånat från vänner och bekanta, eller hittat någon annanstans.
















INGREDIENSER

1-1,5 kg lammkött, av bog, rygg eller bringa
Smör, till stekning
2 msk mjöl
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 st lagerblad
4 st vitlöksklyftor, krossade
5 dl buljong, gärna egen fond, annars kalvbuljong i tärning.
2 msk tomatpuré
1 tsk dijongsenap
12 st smålökar
5 st morötter
salt
peppar


GÖR SÅ HÄR


Skär köttet i bitar och bryn dem väl i smör i omgångar i en stekpanna. Lägg över bitarna i en gryta och pudra över mjölet.
Låt steka ytterligare en liten stund. Salta och peppra och tillsätt resten av kryddorna.

Tillsätt vitlöksklyftorna och häll på buljongen. Häll i tomatpurén och senapen rör om ordentligt och låt det hela koka under lock på svag värme tills köttet känns mört, 1 1/4–1 1/2 timme.

Bryn lökarna och morötterna skurna i bitar cirka 20–30 minuter innan grytan beräknas vara klar och lägg i. Smaka av såsen.

SERVERA

Servera med potatis eller ris och en god sallad.