Lamm på bädd av vitkål
			
			Här har vi samlat några recept på vårt lammkött. En del är egna 
			kompositioner, andra har vi lånat från vänner och bekanta, eller 
			hittat någon annanstans.
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
INGREDIENSER
			ca 500g lammkött. (Innanlår eller fransyska)
			olivolja
			saften från ½ citron
			1 vitkålshuvud
			
			-Kryddor
			1 tsk. timjan
			1 tsk rosmarin
			1 tsk basilika
			1 kryddmått cayenne
			1 kryddmått curry
			2 klyftor vitlök
			en skvätt soja
			salt
			svartpeppar
			
			-Till servering
			Creme Fraiche
			
			GÖR SÅ HÄR
			
			Blanda ihop kryddorna. Svetta blandningen i en skvätt olivolja ihop 
			med vitlöken i en stekpanna. 
			Skrapa ur kryddorna och spara dom i en kopp eller liten skål.
			
			Skär köttet i 1 cm tjocka skivor, salta och peppra och stek det 
			hastigt i olivolja i het panna. 
			Lägg köttet åt sidan och koka ur stekpannan med lite vatten.
			
			Strimla vitkålen i centimetertjocka strimlor. 
			Hetta upp olivolja i en gryta, gärna gjutjärn, och lägg i vitkålen. 
			Salta och peppra. 
			Låt vitkålen fräsa hastigt. 
			Lägg i kryddblandningen, skyn från stekpannan, citronen och en 
			skvätt soja och rör om. 
			Lägg köttet ovanpå vitkålen och servera direkt från grytan.
			
			SERVERA
			Med Creme Fraiche och ett gott rött vin.


