Menu   Email


Lamm på bädd av vitkål

Familjen utanför hönshuset

Här har vi samlat några recept på vårt lammkött. En del är egna kompositioner, andra har vi lånat från vänner och bekanta, eller hittat någon annanstans.
















INGREDIENSER
ca 500g lammkött. (Innanlår eller fransyska)
olivolja
saften från ½ citron
1 vitkålshuvud

-Kryddor
1 tsk. timjan
1 tsk rosmarin
1 tsk basilika
1 kryddmått cayenne
1 kryddmått curry
2 klyftor vitlök
en skvätt soja
salt
svartpeppar

-Till servering
Creme Fraiche

GÖR SÅ HÄR

Blanda ihop kryddorna. Svetta blandningen i en skvätt olivolja ihop med vitlöken i en stekpanna.
Skrapa ur kryddorna och spara dom i en kopp eller liten skål.

Skär köttet i 1 cm tjocka skivor, salta och peppra och stek det hastigt i olivolja i het panna.
Lägg köttet åt sidan och koka ur stekpannan med lite vatten.

Strimla vitkålen i centimetertjocka strimlor.
Hetta upp olivolja i en gryta, gärna gjutjärn, och lägg i vitkålen. Salta och peppra.
Låt vitkålen fräsa hastigt.
Lägg i kryddblandningen, skyn från stekpannan, citronen och en skvätt soja och rör om.
Lägg köttet ovanpå vitkålen och servera direkt från grytan.

SERVERA
Med Creme Fraiche och ett gott rött vin.