Menu   Email


 

Välkomna till vår värld på Backagården!

 

Gårdsbutiken med lamm upfödda på enbart gräs, bruna ägg från frigående höns, grå lammskinn från Gotlandsfår, charkuteri och massor av andra godsaker.

 

Uppfart till gården

 

MATHANTVERKSSAFARI!

Följ oss på Facebook för info!

 

Varmt tack till alla fantastiska gäster som förgyllt vår helg!

Trots att väderet tidigare skulle innehålla regn och rusk visade sig vädergudarna ställa sig på vår sida, och vi fick stundtals uppleva Backagården i sin bästa skepnad.

Vi hoppas att alla var nöjda och glada, och att ni återkommer i maj 2024!

Vi vill också passa på att tacka våra fantastiska vänner Sabina, Maggan och Lennart utan vilka vi inte klarat att genomföra evenemanget! Ni är Guld värda!

Ingrid & Uffe


Vi drar vår vinnare av lammskinnet på Safarin!

Klicka på denna länk

 

 

Certifierat mathantverk

Certifierat mathantverk 

Vårt lammkött och ett flertal av våra charkuterier är certifierat Mathantverk!
Läs mer om Eldrimner

 

RÖKNING AV KÖTT

Vi tar emot rökning av styckdetaljer.
Priset är 80:- per kilo inlämnad vikt. (Minimidebitering: 80:-)
I priset ingår saltning av köttet. Önskar ni vaccpackning och nätning debiterar vi 20:- per kilo.
Köttet kan vara fryst eller färskt vid inlämning.
Urbening enligt säskild prislista.

 

Öppettider i butiken

Vardagar efter kl. 10.00
Lö - Söndag efter kl. 11.00 med undantag för marknadshelger

Ring gärna för att kolla att vi finna på plats, 0708- 26 19 00

Tacka med lamm

MARKNADER:

ALINGSÅS MATMARKNAD

Torsdagar 15 Juni - 26 Oktober kl. 14.00 - 18.00
Stora torget, Alingsås

Uppdatera er på vår Facebooksida, Klicka HÄR!

BONDENS EGEN MARKNAD

Lördagar 3, 10, 17 Juni samt Lördagar 5 augusti - 14 oktober kl 10.00-14.00
Haga Nygata x Kamponjärgatan Göteborg

Uppdatera er på vår Facebooksida, Klicka HÄR!

 

 

Matblogg

Nu finns ett reportage från Backagården på matbloggen "Torbjörns Tips"! Torbjörn har skapat en intressant och trevlig blogg  om hans resa i maten och vinets kölvatten. Vintips fås också då Torbjörn är utbildad sommelier.

Torbjörns tips -- Mat och vinblogg

 

Backagården -The Movie



"Always Buzy", 7 månader tränar vallning



Live från fårhuset.