Lammfärsrulle med Fetaost och Basilika
Här har vi samlat några recept på vårt lammkött. En del är egna
kompositioner, andra har vi lånat från vänner och bekanta, eller
hittat någon annanstans.
Receptet har vi lånat från tidningen Fårskötsel
INGREDIENSER
600g lammfärs
¾ dl osötat ströbröd
1 ½ dl vatten
1 finhackad röd eller gul lök
2 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 msk torkad basilika
2-3 vitlöksklyftor, pressade eller fint hackade (Vitlöken blir
mildare om den hackas!)
1 ägg (från Backagården..)
-Fyllning
300g smulad fetaost
1 kruka grovhackad basilika
oliver
GÖR SÅ HÄR
Lägg ströbrödet i blöt i vattnet, låt det svälla. Blanda alla
ingredienser till färsen.
Lägg ut ett bakplåtspapper, pensla lite vatten eller olja på
pappret. bred ut färsblandningen så att det täcker pappret i ett
jämnt lager. Smula över fetaosten och strö över den hackade
basilikan.
Rulla sedan ihop allting som en rulltårta, lägg rullen på en plåt.
Tycker man om olivar kan man trycka ner oliver på ovansidan av
rullen. Pensla lite olja på ovansidan.
Grädda rullen i ugnnen i 200 grader i ca 45-60 minuter. Höj värmen
till 225 grader mot slutet så får rullen fin färg.
SERVERA
Servera med en grönsallad, bulgur, couscous eller pasta