Grönpepparsås
Här har vi samlat några recept på vårt lammkött. En del är egna
kompositioner, andra har vi lånat från vänner och bekanta, eller
hittat någon annanstans.
Detta är en variant på ett recept jag fått av vännen Peter
Magaliff.
INGREDIENSER
2 msk. finhackad lök
2 msk. grönpeppar
3 dl. vispgrädde
lamm- eller kalvfond.
(Buljongtärning)
(Mjölk)
smör
Salt
Svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
Finhacka löken och krossa grönppeppar i en mortel.
Lägg smör, lök och grönpeppar i en såskastrull och låt alltsammans
gå på svag-medelvärme till löken har blivit mjuk.
Häll på fonden och grädden och låt det sjuda upp.Låt det hela
reducera ned till lämplig konsistens. Blir det för tjockt, späd med
mjölk.
Om du använder buljongtärning kan du lägga i den som den är när du
häller på grädden!
Glöm inte att röra om så att det inte bränner.
Smaka av med salt och ett par drag med pepparkvarnen.
SERVERA
Serveras till stekt eller grillat lamm tillsammans med
rotsaker eller potatis.