Lamminnanlår
Här har vi samlat några recept på vårt lammkött. En del är egna
kompositioner, andra har vi lånat från vänner och bekanta, eller
hittat någon annanstans.
INGREDIENSER
1 st Lamminnanlår
Salt
Svartpeppar
(Lammkrydda)
Ev. en klick smör till stekpannan
GÖR SÅ HÄR
Om köttet är fryst, tina upp det och torka av det
Krydda med salt och peppar och eventuellt vår lammkrydda.
Klappa in kryddorna innan du vänder klöttet. Upprepa kryddningen på
baksidan.
Nu kan du välja om du vill köra köttet i ugn, stekpanna eller lägga
det på grillen.
I ugn:
Bäst blir köttet om det går på låg temperatur under lite längre tid.
Värm ugnen till 175 grader
Stick in en köttermometer i mitten och kör biten till ca. 55 grader.
Köttet är då ganska rött och mycket saftigt.
Om du kör köttet till 60-62 grader är det som man kallar det
medium-rare, dvs. rosa och inte fullt så blodigt.
I stekpanna:
Tillaga köttet på medelvärme till ovanstående innertemperaturer.
Vänd köttet med jämna mellanrum så¨att det inte bränner.
På grillen:
Grilla köttet på medelvärme, indirekt glöd enligt ovan. Du kan
pensla köttet med en god grillolja under tiden, och
lägga på en glaze mot slutet. I butiken har vi olika alternativ på
glaze.
För samtliga alternativ gäller att för bästa resultat bör man linda
in köttet i folie och låta det vila 10 minuter innan maqn
skär upp det.
Vi använder ALLTID termometer när vi tillagar kött för att få ett
önskat resultat!
SERVERA
Servera med rödvinssky, kryddsmör, råstekt- eller klyftpotatis eller
varför inte ugnsrostade rotsaker.