Lammkött
Vårt lammkött kommer från vår egen uppfödning av Gotlandslamm.
Lammen matas endast med gräs och ensilage (mjölksyrakonserverat
gräs). Eftersom vi har gott om plats för våra lamm behöver vi inte
stressa på tillväxten med att fodra dom med sojaproteiner och annat
kraftfoder. Förutom att djuren får äta det dom är skapade för, får
vi ett fantastiskt gott kött med en mild angenäm lammsmak.
När det är dags för slakt transporterar vi själv lammen till vår
partner Skara Lammslakteri. Detta framkallar inte nån stress hos
lammen då dom är vana vid att bli hanterade av oss. Avsaknaden av
stress bidrar ochså till en bättre köttkvalitet.
Vi hämtar lammen dagen efter slakt och hängmörar i vårt eget kylrum
i 5 - 10 dagar. Alla lamm bäckenhängs vilket får till följd att
styckningsdetaljerna får en naturlig form och håller köttsaften
mycket bättre än från ett lamm som hängs traditionellt i bakbenen.
Efter 5-10 dagar styckar vi lammen i vårt eget styckeri. Alla
detajer vakumpackas och märks upp allt eftersom detaljerna tas fram
under styckningen.